Bearnaise Sauce

27 jan

IMG_0848

Drenge, som dyrker sport, har brug for masser af energi. De elsker kød og gerne med sovs til. Har man lidt ekstra tid, så vinder man drengenes hjerter, ved at servere den ægte hjemmelavede bearnaise til bøffen. De kan godt smage forskel.

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 skalotteløg
  • 1 lille bundt frisk estragon (eller to spsk. tørret)
  • 2 spsk. hvidvin
  • lidt citronsaft
  • Salt og peber

Tilberedning:

  1. I en lille kasserolle eller gryde klares smørret, det vil sige, at det smeltes ved lav varme, til den klare del lægger sig øverst i gryden.
  2. Den klare del skal bruges til saucen og resten kasseres
  3. Eddike, hvidvin, finthakket løg, salt og peber koges ind sammen med stilkene fra den friske estragon. Bladene gemmes til senere.
  4. Blandingen koges ind til under halvdelen og sies over i en ny kasserolle (uden belægning)
  5. Ved svag varme piskes æggeblommerne i blandingen til blommerne tykner. Processen gøres med stor forsigtighed, så det ikke brænder fast. Der skal piskes konstant.
  6. Det klare smør tilsættes meget lidt ad gangen, til det hele er pisket  ind i saucen.
  7. Smag sovsen til med citronsaft, salt, peber og estragon-blade.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar